Presentació

Bloc per donar a a conèixer i compartir.

diumenge, 28 de juliol del 2013

Racó del Xerraire. El llibre del mestre


Racó del Xerraire. El llibre del mestre


Aquest document és una guia d’utilització dels fitxers del Bloc http://racoxerraire.blogspot.com.es/

El Racó del Xerraire és una experiencia molt positiva que varem iniciar el 2011 a Sant Martí i que consisteix a situar una carpa els diumenges al matí en llocs cèntrics del barri i explicar amb pantalles de paper i amb amplificació,  assumptes relacionats amb l'independentisme.

Hem experimentat aquest mètode en els dos anys d’activitat que tenim.

Hem creat moltes presentacions i les tenim totes preomplertes en una pissarra de paper que anem presentant en una sessió d’unes 3 hores (de 10:30 a 13:30) en espais tranquils que hi passi gent abundant.

Cada presentació dura de 10 a 20 minuts. Normalment es poden fer dues presentacions per hora com a màxim. Al mateix temps que un xerraire parla, altres membres del grup reparteixen díptics sobre el mateix tema. A la carpa un altre grup ven estelades i altres productes de merxandatge independentista.

Podeu veure els vídeos de moltes de les nostres presentacions a:



Cada un dels fitxers d'aquest Bloc serveix per a fer una presentació. En cada fitxer hi ha els gràfics que s’han d’utilitzar en cada presentació. Només cal imprimir aquests gràfics i enganxar-los en papers de pissarra, amb algun títol i, si cal, amb algun element escrit que serveixi de “xuleta”.

El text de cada fitxer sol ser molt més extens del que cal explicar. Això està fet expressament per tal que el xerraire tingui més informació de la que és estrictament necessària per fer la presentació. Ajuda a crear-se un imaginari d’aquella presentació i ja sabem que el “mestre” sempre ha de saber més que l’”alumne”.

 

 

 

Joan A. Forès
Coordinador Ateneus Itinerants
http://racoxerraire.blogspot.com.es/
http://www.youtube.com/user/AteneuItinerant
http://reflexionsjafores.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada