Presentació

Bloc per donar a a conèixer i compartir.

divendres, 14 de febrer del 2014

2. Pensions. El PP afirma que Catalunya no podrà pagar les pensions perquè el 2011 té saldo negatiu.


3.El PP afirma que Catalunya no podrà pagar les pensions perquè el 2011 té saldo negatiu.


El 2011 en unes declaracions a la televisió la senyora Sánchez Camacho, en l’exercici del PP d’amenaçar contínuament Catalunya,  va tenir la barra d’explicar que “Cataluña no podrá pagar las pensiones. El 2011 tiene un saldo negativo”.



És cert que Catalunya en aquests anys de crisi mundial té un saldo negatiu. Però és que la resta d’Espanya tenia saldos negatius molt més elevats des de feia setze anys!  Concretament el 2011 el saldo negatiu català és de -2.142 milions i el saldo negatiu de la resta d’Espanya puja fins a -26.317!

I aquesta constatació és la resta de la frase que la senyora Camacho es va “oblidar” d’esmentar!

És a dir, fins i tot durant l’època d’expansió, la resta d’Espanya ha tingut anys amb saldos negatius. Concretament en onze dels últims setze anys el saldo ha estat negatiu.

Si es calcula el saldo per habitant durant el període 1995-2010: Catalunya (7,3 milions habitants) té un superàvit de +3.393 € per habitant. En canvi la resta Espanya (38,1 milions hab.) té un dèficit de  -2.160 € per   habitant.

I si ho acotem als anys 2009 i 2010, en plena crisi: Catalunya (7,3 milions habitants): Catalunya té un dèficit de -225 € per habitant. En canvi la resta d’ Espanya (38,1 milions habitants) té un dèficit de  -610 € per habitant. 

És a dir, en plena crisi (2009 i 2010): Catalunya té un dèficit moderat per habitant. En canvi, la resta d’Espanya TRIPLICA el dèficit per habitant de Catalunya.
 

2.Actitud irresponsable dels gestors estatals


Amb la petita guardiola que hi ha (el Fondo de Reserva de la Seguridad Social) l’Estat ha actuat amb irresponsabilitat, negligència i mala praxis incomplint la primera norma bàsica de qualsevol gestor de fons: DIVERSIFICAR el risc. La segona norma bàsica (o la primera?) és que els fons han de ser d’ELEVADA SOLVÈNCIA.                                            

A Espanya no només han concentrat tot el risc en un sol producte (deute públic espanyol) sinó que aquest producte és d’elevat risc.

En els darrers anys, se sap que l’Estat compensa els dèficits anuals de la SS injectant diners provinents d’aquest Fondo. I no se sap segur perquè no hi ha dades dels darrers tres anys però se sap que aquest Fondo ha baixat molt! Quan, tard o d’hora, els fons del Fondo s’hagin exhaurit, l’Estat espanyol haurà de pagar les pensions amb fons propis si en queden i si no endeutant-se encara més!
 

Estan posant en situació de risc la guardiola de les pensions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada